zondag, 9. mei 2010 - 17:56 Update: 08-07-2014 1:04

Play-offs promotie/degradatie: Willem II leeft nog

(Elf-Voetbal) Willem II is nog altijd in de race voor lijfsbehoud. De Tilburgers bereikten de derde ronde van de play-offs door thuis FC Eindhoven op 1-1 te houden. Dat was na de 2-1 zege uit de eerste wedstrijd genoeg om door te gaan.

Eindhoven begon vol initiatief aan het duel, maar had niet de stootkracht om de defensie van Willem II aan het wankelen te krijgen. De thuisploeg nam vervolgens tien minuten voor rust de leiding via Gerson Sheotahul die Ruud Swinkels met een rake kopbal kansloos liet.

In de tweede helft ontsnapte Willem II toen Maikel Aerts een strafschop stopte van Rochdi Achenteh. Ruud van der Rijt tekende nog wel voor de gelijkmaker, maar na de rode kaart voor Swinkels was de wedstrijd beslist.

Cambuur - Go Ahead Eagles 1-0

Cambuur Leeuwarden had een 2-0 nederlaag weg te poetsen, maar slaagde daar net niet in. De Friezen bleven steken op 1-0. Mark de Vries (foto) maakte op aangeven van Sandor van der Heide de enige treffer. Go Ahead Eagles speelt in de derde ronde tegen Willem II.

Excelsior - FC Zwolle 4-3

In een boeiende partij voetbal trokken de Rotterdammers aan het langste eind. Guyon Fernandez schoot de beslissende goal vanaf elf meter binnen, nadat doelman Diederik Boer de rode kaart had gekregen van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. Excelsior speelt in de derde ronde (op 13 en 16 mei) tegen de winnaar van Sparta-Helmond Sport.