zondag, 18. juli 2010 - 16:09

Politie-biker gewond bij aanhouding

Lelystad

Vrijdagavond is rond 22.00 uur een agent gewond geraakt bij een aanhouding in de Kamp te Lelystad. 'De agent heeft, ondanks zijn verwondingen, de man weten vast te houden totdat toegesnelde eenheden het van hem over namen', meldt de politie zondag.

De agent is vervolgens met diverse verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De verdacht bleek onder invloed en in het bezit van harddrugs. De man is ter plaatse aangehouden op verdenkingen van het negeren van aanwijzingen van een politieambtenaar, verzet bij aanhouding, wederspannigheid en poging doodslag.

Ook had hij een vals identiteitsbewijs bij zich. De man zit vast en zijn ware identiteit wordt op dit moment onderzocht. De District Recherche Noord heeft de zaak in onderzoek.

De biker fietste deze bewuste avond door de wijk toen hij mogelijk een drugsdeal zag. Hij volgde de verdachte man en sommeerde hem te stoppen. De verdachte ging er echter op de fiets vandoor. De agent heeft de man weten te stoppen, maar deze ging er nu lopend vandoor.

Vervolgens volgde een aanhouding met verzet waarbij de biker zwaar is mishandeld. De agent heeft om assistentie van collega’s verzocht en heeft de worsteling met de man vol weten te houden tot de eerste eenheid arriveerde.

De agent is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon het ziekenhuis later die nacht verlaten en maakt het naar omstandigheden goed. Door de agent is aangifte gedaan tegen de verdachte, die momenteel nog vast zit.
Provincie:
Tag(s):