donderdag, 27. mei 2010 - 11:15

Politie brengt drugshandel in Maastricht slag toe

Maastricht

Met de aanhouding van zeven personen heeft de politie dinsdagavond de drugshandel in Maastricht een gevoelige slag toegebracht.

Twee van de vier hoofdverdachten vormden de spil van de verdovende middelenhandel in de wijk Brusselsepoort en lieten de drugs uitrijden door zeven runners. Ook een van deze runners werd opgepakt door de politie, evenals twee van hun klanten. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd nog meer verdachten worden aangehouden in deze drugszaak.

De kwestie kwam aan het rollen dank zij de oplettendheid van de plaatselijke wijkagent. Toen hij voldoende aanwijzingen had voor de substantiële dealactiviteiten in zijn wijk, schakelde hij het Joint Hit Team en het BorderlineS-team van de politie in. Deze teams richten zich op de georganiseerde handel in verdovende middelen in de regio en vielen binnen op adressen aan de Brouwersweg, de Florijnruwe en de Schalmeistraat in Maastricht en de Rembrandtstraat in Sittard. Daarbij werden vier hoofdverdachten van 42, 37, 39 en 42 jaar aangehouden, alsmede een 41-jarige drugsrunner. Deze probeerde zich nog aan zijn aanhouding te onttrekken door op een scooter weg te vluchten, maar kon na een korte achtervolging in de wijk Blauwdorp worden aangehouden. Eerder op de avond pakte de politie al twee klanten van de bende op: een 50-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Frankrijk. Volgens John Lataster, de leider van het BorderlineS-team, gaat het hierbij om een niet onbelangrijke vangst. De bende domineerde de drugshandel in de wijk Brusselsepoort en wordt ervan verdacht zich al geruime tijd met dealen en runnen bezig te houden.
Provincie:
Tag(s):