zondag, 10. januari 2010 - 15:22

Politie doet charge met wapenstok tijdens caféruzie

Appingedam

De politie heeft zaterdagnacht bij een café in de Wijkstraat in Appingedam twee jongens (17 en 18 jaar) uit Appingedam aangehouden. De aanhoudingen werden verricht, nadat er ruzie was ontstaan tussen twee mannen. Eén van de twee mannen raakte daarbij licht gewond (bloedneus).

Vervolgens bemoeiden vrienden van beide mannen zich met de ruzie. Een medewerker van het café kreeg klappen toen hij beide groepen van elkaar wilde scheiden. De aanhoudingen werden buiten op straat verricht toen de sfeer grimmiger was geworden. De 17-jarige jongen werd voor openlijke geweldpleging ingerekend, omdat hij de medewerker van het café zou hebben geslagen.

Een groep vrienden van de 17-jarige begonnen zich hierop met de aanhouding te bemoeien. Ondanks waarschuwingen ging de groep niet weg. De agenten hielden een charge, waarna de groep met behulp van de wapenstok kon worden verwijderd. Ook de 18-jarige bleek geslagen te hebben. Hij werd als tweede verdachte ingerekend. Na het optreden van de politie keerde de rust weer terug in de Wijkstraat. Beide knapen werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):