maandag, 12. juli 2010 - 17:25

Politie Drenthe verricht 15 aanhoudingen tijdens WK-finale

Regio

Na de finale wedstrijd Nederland - Spanje heeft de politie 15 aanhoudingen verricht in Drenthe. De meeste aanhoudingen, tien personen, waren in Emmen en hadden te maken met vernielingen, openbaar dronkenschap, mishandeling en rijden onder invloed. De andere aanhoudingen zijn verricht in Meppel en Zuidlaren.

Tot 23.15 uur kwamen op de meldkamer van de hulpverleningsdiensten nagenoeg geen meldingen binnen. Dat veranderde al snel, kort na de wedstrijd. In het eerste uur na de wedstrijd kwamen de meldingen binnen en werden de eerste aanhoudingen verricht.

Uitgangspunt van de politie was om direct op te treden als er strafbare feiten werden gepleegd. Vaak is het een kleine groep mensen die het voor een grote groep verpest en dat wordt niet getolereerd. Het hele voetbalgebeuren moet een feest blijven, ondanks het verlies voor Nederland. Rond 2.00 uur ’s nachts werd het weer rustig op straat. Dit werd mogelijk mede ingegeven door het slechte weer.

Op maandagmorgen zaten nog drie verdachten vast op het politiebureau. Het gaat om één persoon die onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer. De twee anderen zitten nog vast voor mishandeling.
Provincie:
Tag(s):