maandag, 22. februari 2010 - 21:37

Politie gebruikt twitter en hyves in onderzoek overval

Roermond

De politie Limburg-Noord zet sociale media als Twitter en Hyves in om overvallers op te sporen. Op dinsdag avond 23 februari gaan rechercheurs, die een gewelddadige woningoverval aan de Heinsbergerweg in Roermond onderzoeken, via twitter en hyves een weblog bijhouden rondom de uitzending van Opsporing Verzocht.

In het opsporingsprogramma wordt aan de hand van een reconstructie, deze overval uitgezonden. De gewapende woning overval vond plaats op woensdagochtend 18 november 2009 rond zeven uur. De bewoners, een man en zijn vrouw, werden door 5 personen overvallen en vastgebonden in hun woning. Hierbij zijn de verdachten erg gewelddadig en maken gebruik van vuurwapens.

De rechercheurs laten aan het publiek weten wat zij doen op zo’n avond, zover dit het onderzoek toelaat. De drie rechercheurs zullen, naast het bijhouden van de weblog, die avond onder andere tips opnemen van getuigen en deze informatie verwerken en onderzoeken.

Het is de eerste keer dat rechercheurs van de politie Limburg-Noord het publiek via de sociale media inzage geven in een rechercheonderzoek. Het onderzoeksteam hoopt ook op deze manier meer informatie te krijgen van het publiek over deze vijf overvallers en over deze zaak zodat deze overval opgelost kan worden.

Hyves- en twittersite van de politie Limburg Noord:

De hyves- en twittersite van de politie Limburg-Noord zijn tijdens de uitzending te volgen via www.twitter.com naar de pagina gaan van politieln en politie-lbn.hyves.nl
Provincie:
Tag(s):