zaterdag, 3. april 2010 - 15:05

Politie grijpt in na supportersgeweld Omniworld-Dordrecht

Almere

Vrijdagavond 2 april zijn er op en rondom het Stationsplein in Almere elf aanhouding verricht toen supporters van Omniworld en Dordrecht voorafgaand aan de wedstrijd elkaar op het station troffen. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Omstreeks 18:30 uur kreeg de politie de melding van een grote vechtpartij op het Stationsplein. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Daar aangekomen werden de politie door omstanders gewezen op een groep supporters die bij het zien van de politie uit elkaar renden.

Er werd meteen een achtervolging ingezet. Eén groep rende richting het Busplein. De politie heeft vijf personen aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. Drie op het Stationsplein en twee supporters op het Busplein.

In de omgeving van het Stationsplein zijn twee supporters aangehouden om dat zij zich niet konden legitimeren. Een omstander ging zich met de aanhoudingen bemoeien en volgde de aanwijzingen van de dienstdoende agenten niet op. Hij is hiervoor aangehouden. Ook zijn drie andere omstanders aangehouden wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

De politie heeft ook in de omgeving diverse controles gedaan en supporters gesproken en gegevens genoteerd. Eén supporter heeft zich moeten laten behandelen in het ziekenhuis voor verwondingen aan het hoofd. De politie heeft hem geadviseerd om aangifte te doen. De aangifte is inmiddels opgenomen.

De overige supporters, waarbij geen strafbare feiten zijn geconstateerd, zijn na het noteren van hun gegevens, onder begeleiding van de politie op de bus naar het stadion gezet. Tijdens de aanhoudingen kregen de agenten diverse positieve reacties van het aanwezige winkelende publiek. Zij waren erg blij met het snelle optreden van de politie.

De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau en zijn na het opmaken van het proces-verbaal heengezonden. De beelden van cameratoezicht worden meegenomen in het verder onderzoek, dat verricht wordt door recherche Almere Stad —Oost.
Provincie:
Tag(s):