donderdag, 25. maart 2010 - 18:21

Politie grijpt Maastrichtse aanrander in de kraag

Maastricht

De politie in Maastricht heeft de afgelopen tijd intensief jacht gemaakt op een man die in februari minstens 10 vrouwen heeft aangerand. Gisteren kon daarvoor een 21-jarige inwoner van die stad worden aangehouden. Mogelijk heeft hij nog meer vrouwen lastiggevallen.

De aanrandingen vonden plaats in het Maastrichtse stadsdeel Randwyck, tussen het gelijknamige NS-station en de woonwijk tegenover het ziekenhuis van Maastricht. Omdat kort na elkaar tien vrouwen aangifte deden van het feit dat ze daar door een man waren lastiggevallen, trok de politie alle registers open om de aanrander te pakken te krijgen. Aldus wilde de politie voorkomen dat de man nog meer slachtoffers zou maken of dat hij zijn werkterrein zou verleggen.

Achtereenvolgens werd in het gebied intensief gesurveilleerd door onopvallende eenheden en werden mobiele camera's geplaatst om een glimp van de man te kunnen opvangen. Ook werden vrouwelijke agenten in burgerkleding ingezet onder bescherming van daartoe opgeleide collega's. Tegelijkertijd werd een 'geographic profiler' geraadpleegd. Deze specialist slaagde erin om een zogenaamd geografisch daderprofiel op te stellen en globaal aan te geven waar de man zou kunnen wonen.
Als vervolg op de eerdere acties zette de politie de afgelopen veertien dagen op een onopvallende manier de toegangswegen tot de wijk af en is een groot aantal passanten staande gehouden. Daarbij zijn uitsluitend mensen aangesproken die aan het signalement van de aanrander voldeden. Dit signalement kon worden opgesteld op grond van de verklaringen van de lastiggevallen vrouwen, in combinatie met de informatie van de geographic profiler.

Gisteren leidde dit uiteindelijk tot de aanhouding van een 21-jarige Maastrichtenaar. Hij heeft zijn daden inmiddels bekend en wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie roept vrouwen die in februari ook door de man zijn lastiggevallen, maar nog geen melding daarvan hebben gemaakt bij de politie, op om contact haar op te nemen via 0900-8844, vragen naar de politie in Maastricht. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):