maandag, 13. september 2010 - 13:43

Politie houdt verdachte aan dodelijke schietpartij Enschede

Enschede

De Duitse politie heeft op verzoek van het TGO zaterdag in Duitsland een 49-jarige man uit Enschede als verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij afgelopen vrijdagavond op een 66-jarige man uit Enschede. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Door de politie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen werd op zaterdag rond het middaguur een 49-jarige man uit Enschede aangehouden. De man werd aangehouden op verzoek van het TGO en aan hen overgedragen.

Hij werd opgesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne. In de woning van de 49-jarige verdachte heeft zaterdag een huiszoeking plaatsgevonden. De woning van het 66-jarige slachtoffer, F. Strijker, is ook zondag nader onderzocht.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang door het TGO en het Openbaar Ministerie. Meerdere aanhoudingen van verdachten worden niet uitgesloten. Het TGO heeft inmiddels diverse betrokkenen en getuigen gehoord, maar verzoekt personen die mogelijk meer weten over dit misdrijf of iets opvallends of ongewoons hebben gezien contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):