zondag, 25. april 2010 - 13:00

Politie houdt verdachten drugshandel aan

Almere

Vrijdag heeft de recherche van Almere-Stad Oost een negental mensen aangehouden in verband met een onderzoek naar de handel in verdovende middelen vanuit een woning aan het Kleine Wielenpad. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Vijf personen in de leeftijd van 21 tot 71 jaar, allen afkomstig uit Almere, zitten nog vast. Bij een huiszoeking in de bewuste woning werden harddrugs en een grote hoeveelheid geld aangetroffen. De verdovende middelen, het geld en nog enkele andere goederen zijn in beslag genomen.

In een onderzoek naar de handel in drugs kwam het pand aan het Kleine Wielenpad als mogelijk dealadres naar voren. In een gezamenlijke actie met diverse politiedisciplines zoals een speciale aanhoudingseenheid, wijkagenten, forensische opsporing, de financiële recherchedienst en een speurhond verdovende middelen deed de recherche afgelopen vrijdag een inval in de bewuste woning.

Daarbij werden diverse personen die in het pand aanwezig waren aangehouden. Verder werden enkele personen die kort daarvoor in de woning waren geweest en van wie vermoed werd dat ze daar drugs hadden gekocht door politieagenten in burger opgevangen en aangehouden. In totaal werden negen aanhoudingen verricht.

Vijf van hen, drie mannen en twee vrouwen, zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. In de woning werd 360 gram Speed aangetroffen en in beslag genomen. Verder heeft het onderzoeksteam een grote hoeveelheid geld, een kluis, computers en telefoons inbeslaggenomen. De recherche van Almere-Stad Oost zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):