zaterdag, 6. maart 2010 - 14:20

Politie laat vuurwapen 'opduiken'

De politie heeft met behulp van een speciaal duikteam een gedeelte van de donderdagvond in het water tussen het spoor en de Van Rijckevorsel van Kessellaan gezocht naar een vuurwapen.

Op aanwijzing van de op maandag aangehouden verdachte van een schietpartij in de Maaspoort in 's-Hertogenbosch werd er in dat water gezocht. Bij die schietpartij op maandagmiddag rond 14.15 uur is een 42-jarige man uit Uden gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en is daar later overleden.

Een verdachte, een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch, ging er met de auto vandoor. De politie zette een achtervolging in en kon de man op de weg Treurenburg klem rijden. Hier is hij aangehouden en zijn auto is in beslag genomen.

Donderdag is de verdachte voor de rechter- commissaris geleid en in bewaring gesteld. Hij heeft betrokkenheid bij het incident toegegeven. De duikers hebben inderdaad in de loop van de avond een vuurwapen gevonden. Dit vuurwapen is voor onderzoek naar het NFI gebracht. De uitslag van dit onderzoek zal enkele weken op zicht laten achten. Het onderzoek wordt voortgezet
Provincie:
Tag(s):