dinsdag, 13. juli 2010 - 15:40

Politie Limburg-Zuid helpt bij reïntegratie bijstandsgerechtigden

Heerlen

Het project Baanbrekend Werk van de gemeente Heerlen is uitgebreid met werkervaringsplekken bij de politie Limburg-Zuid. Vijf bijstandsgerechtigden zijn begonnen in hun nieuwe job bij de Divisie Regionale Recherche. Het gaat om baliewerkzaamheden zoals het aannemen van telefoon en administratieve taken. Samen vervullen de kersverse krachten 1 FTE. De gemeente is blij dat de politie meedoet als werkgever voor Baanbrekend Werk en zo mensen de kans geeft om weer dichter bij de arbeidsmarkt te komen.

Het project Baanbrekend Werk is bedoeld voor mensen die al lang een uitkering hebben en niet zomaar een reguliere baan kunnen krijgen. Met behoud van uitkering en een kleine financiële toeslag, kunnen de deelnemers in eigen tempo een arbeidsritme opbouwen en werkervaring opdoen. Zo wordt hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt ook weer veel beter en kunnen zij gemakkelijker doorstromen naar een ‘echte’ betaalde baan.

Sinds september 2008 zijn 174 mensen gestart bij Baanbrekend Werk. 60 daarvan werken inmiddels op een hoger niveau, hebben geen uitkering meer of zijn gestopt. Inmiddels zijn 114 kandidaten dagelijks actief binnen Baanbrekend Werk.
Provincie:
Tag(s):