vrijdag, 21. mei 2010 - 20:06

Politie lost schoten bij aanhouding van twee inbraakverdachten

Etten-Leur

De politie heeft vrijdagnacht schoten gelost op de Concordialaan bij de aanhouding van twee verdachten van inbraak. Twee verdachten ging er in een vluchtauto vandoor. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg vrijdag om 04.15 uur melding van een inbraak aan het Van Bergenplein. De bewoners waren wakker geworden van glasgerinkel en alarmeerden de politie. De vluchtauto van de daders zou rijden richting de Van t Hoffstraat. De auto kwam op de rotonde op de Concordialaan de politie tegemoet gereden. Ze blokkeerden de automobilist de doorgang en sommeerde de bestuurder uit te stappen. Dit deed de automobilist niet. Hij gaf gas en reed om de politieauto heen.

De agenten trokken hun dienstwapen en schoten op de auto om deze tot stoppen te dwingen. Hierbij raakte een van de banden van de auto lek. Bijna direct hierna kwam de auto in aanrijding met een tweede politieauto. De auto van de inbraakverdachten raakte hierbij beschadigd aan de voorzijde. De inzittenden weigerden uit de auto te komen en de deuren van het voertuig waren op slot. De agenten braken een ruit met een lifehammer. Twee inzittenden van de auto werden aangehouden. Een derde inzittende, die achterin de auto zat, sprong op het moment van aanhouding van de bestuurder op de bestuurdersstoel en reed weg. In de auto zat ook nog een vierde persoon. Een van de agenten heeft nog geprobeerd de man tegen te houden en zijn pepperspray te gebruiken, maar dit is niet gelukt.

De twee aangehouden verdachten, een 29-jarige man en een 19-jarige uit Etten-Leur, zijn ingesloten voor verder onderzoek. Een van hen had verwondingen in zijn gezicht en op zijn armen als gevolg van het inslaan van de ruit.
Provincie:
Tag(s):