dinsdag, 26. januari 2010 - 9:40

Politie maakt einde aan seksfeesten in saunabedrijf

De politie heeft zaterdagavond in samenwerking met de gemeente Weststellingwerf een inval gedaan in een saunabedrijf aan de Pieter Stuyvesantweg. Bij de gemeente was informatie binnen gekomen dat er in het bedrijf activiteiten plaatsvonden die buiten de afgegeven vergunning vielen. Zo zouden er sexfeesten georganiseerd worden.

Daarnaast kwamen er meerdere tips bij de politie binnen. Onder ander via dadergezocht.nl werd gemeld dat er winkeldieven in het bedrijf verbleven. Al deze informatie was aanleiding om zaterdagavond het bedrijf te controleren.

Medewerkers van de gemeente en agenten gingen naar binnen en troffen 60 bezoekers aan. Vier van hen werden aangehouden, de overigen werden weggestuurd. Onder de vier aangehouden verdachten bevonden zich drie Polen. Zij hadden zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstallen op 8 en 9 januari in Wolvega. Een 39-jarige inwoner van Nijetrijne werd meegenomen naar het politiebureau, omdat hij nog een boete had openstaan van ruim 600 euro. Nadat hij de boete had betaald, mocht hij weer gaan. De drie Polen, van 27, 30 en 34 jaar, werden voor nader onderzoek ingesloten. De uitbaters van het saunabedrijf worden bestuurlijk en strafrechtelijk aangepakt.
Provincie:
Tag(s):