dinsdag, 27. april 2010 - 10:43

Politie nog volop bezig met onderzoek geweldincidenten club Q

Noardburgum

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de twee geweldincidenten in en rondom club Q. Het rechercheteam is van 25 rechercheurs uitgebreid naar 35 rechercheurs. Het team heeft gesproken met veel getuigen. Ook de ruim 80 binnen gekomen tips worden onderzocht.

Aanleiding
In de nacht van zaterdag 17 april op zondag 18 april deden zich in- en rond club Q twee geweldsincidenten voor. Daarbij kwam de 16-jarige Redmar Smedema uit Burgum om het leven en raakte de 20-jarige Gerard Dijkstra uit Damwâld zwaar gewond. De politie startte direct een groot onderzoek met 25 rechercheurs.

Uitbreiding rechercheteam
Het onderzoeksteam heeft de afgelopen week met tientallen getuigen gesproken. Ook deze week vinden weer talrijke gesprekken plaats. Op deze manier brengt het onderzoeksteam in kaart wat er die zaterdagnacht is gebeurd. De rechercheurs willen precies weten wat zich op de dansvloer en buiten op het parkeerterrein heeft afgespeeld. Het horen van getuigen is intensief en neemt veel tijd in beslag. Daarom is het team eind vorige week uitgebreid naar 35 rechercheurs afkomstig uit Drenthe, Groningen en Fryslân.

Onderzoek
Het onderzoeksteam heeft inmiddels een beeld gekregen wie er aanwezig waren op de dansvloer van 2e verdieping. Op deze dansvloer was een Urban Dance feest gaande. Er ontstond tumult en daarbij werd Redmar Smedema geslagen. Verklaringen van getuigen en de meer dan 80 tips waren hierbij erg waardevol.
Het team heeft inmiddels ook vastgesteld dat Gerard Dijkstra niet in club Q is geweest. Gerard en zijn vrienden bleven op het parkeerterrein en daar raakte hij betrokken bij een vechtpartij. Het is nog steeds onduidelijk waarom Gerard Dijkstra daar aanwezig was. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die daar een antwoord op kunnen geven. Gerard Dijkstra ligt nog steeds in het UMCG in Groningen. Zijn toestand is nog steeds kritiek, maar stabiel.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht
Het onderzoeksteam heeft al gesproken met tientallen getuigen. Toch is de politie nog op zoek naar meer getuigen. Het is bekend dat een aantal bezoekers van club Q in de week na het incident op excursie/uitwisseling/schoolreis naar het buitenland is geweest. Het team komt dan ook graag met hen in contact. Daarnaast is de politie nog steeds op zoek naar foto- en/of videobeelden. Ondanks diverse oproepen in de media heeft het team nog geen materiaal ontvangen. Ben je in het bezit van beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie.
Provincie:
Tag(s):