zaterdag, 10. april 2010 - 10:36

Politie onderzoekt brandstichting bij Meerssense woning

Meerssen

De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van donderdag op vrijdag iets gezien hebben in verband met een poging tot brandstichting bij een woning aan de Pastoor Joannus Aussemstraat in Meerssen.

Rond 02:00 uur werd een onbekende man in zijn poging om brand te stichten gestoord, toen de zoon des huizes bij de woning arriveerde, waarna de man het hazenpad koos. Bij de voordeur aangekomen, rook de zoon brandstof en zag hij diverse lucifers bij de brievenbus liggen. De brievenbus bleek vochtig te zijn en ook in de hal rook hij brandstof.

Toen de zoon arriveerde, sprong de verdachte op een fiets en reed weg in de richting van de Canisiusstraat. De man heeft een normaal postuur, is naar schatting 1,75 meter lang en droeg een donker trainingspak en een blauwe of groene muts. In de woning waren op dat moment zowel de ouders als de zus van de zoon aanwezig. De politie neemt de zaak ernstig op en doet daarom een oproep aan mensen die iets gezien hebben of die meer informatie hierover hebben.
Provincie:
Tag(s):