woensdag, 13. januari 2010 - 14:30

Politie onderzoekt poging ontvoering meisje (12)

Tilburg

De recherche van het politieteam Tilburg West is een onderzoek gestart naar aanleiding van de melding van een 12-jarig Tilburgs meisje dat onbekenden dinsdagmiddag hebben geprobeerd haar op de Bijsterveldenlaan in een bestelauto te trekken. ‘Het slachtoffer wist zich los te rukken en te ontkomen’, meldt de politie woensdag.

Het meisje verklaart dat ze dinsdagmiddag rond 15.15 uur over de Bijsterveldenlaan fietste. Links naast haar kwam een witte bestelauto rijden. Plotseling werd de schuifdeur open gedaan waarna iemand die in de laadruimte stond, probeerde haar in de bestelbus te trekken.

Het meisje wist zich echter los te rukken en stuurde haar fiets het trottoir op. De bestelbus reed door in de richting van de Middeldijkdreef. Het slachtoffer belde in paniek aan bij een bewoner aan de Bijsterveldenlaan. Toen ze weer thuis was, werd de politie gebeld.

Het meisje heeft geen signalement op kunnen nemen van de persoon die in de laadruimte stond. De chauffeur van de bestelauto had ze wel gezien. Dat zou een licht getinte man zijn, van circa 40 jaar oud. Hij droeg donkere kleding en zou een wollen muts op hebben gehad.

De bestelauto is vermoedelijk een bedrijfsauto met een laadruimte, waarvan de zijkanten dicht zijn. Mogelijk was de bus bedrukt met rode letters. De politie stelt vandaag een buurt- en passantenonderzoek in.
Provincie:
Tag(s):