dinsdag, 18. mei 2010 - 11:15

Politie onderzoekt verdwijning man uit Burum

Burum

De politie stelt een onderzoek in naar de verdwijning van de 45-jarige Michael Karel de Vrieze uit Burum. Sinds zaterdag 10 april 2010 is niks meer van de man vernomen. De politie sluit een misdrijf niet uit en daarom werken er 25 rechercheurs aan deze zaak.

Op zaterdag 24 april 2010 werd er bij de politie gemeld dat de heer De Vrieze sinds zaterdag 10 april niet meer was gezien. Ondanks zijn passie voor het schaken was hij de laatste tijd niet komen op dagen bij zijn schaakvereniging en had hij zich niet afgemeld voor een schaakwedstrijd op 17 april in Groningen. Daarnaast hadden zijn familie en vrienden al weken niets meer van hem gehoord of gezien.

Onderzoek opgestart

Het onderzoek is gestart in de woning van de vermiste man. Hier werd hij niet aangetroffen. Ook door zijn buren was hij geruime tijd al niet meer gezien. Zijn auto, een blauwe Ford Escort Clipper met kenteken PZ-DB-73, is medio april nog gezien door de buren. Het is echter onbekend waar de auto nu is. Wel weten de rechercheurs inmiddels dat er op 12 april met de auto een snelheidsovertreding is begaan in de omgeving van het Groningse Noordhorn. Na de controle van zijn bankrekening bleek dat er op 16 april nog gepind is met zijn bankpas bij een geldautomaat in het centrum van de stad Groningen. Tot op heden is er echter niets meer van De Vrieze vernomen.

Vanavond wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak. De uitzending is op Nederland 1 en begint om 21.50 uur. Op woensdagmorgen 19 mei om 10.05 uur is de herhaling van dit programma.

De politie wil graag in contact komen met mensen die weten waar Michael de Vrieze verblijft of die hem sinds 10 april j.l. nog hebben gezien. Mensen die weten waar de auto van de Burumer nu is of die de auto onlangs nog hebben gezien, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 — 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt bellen met de stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 — 7000.
Provincie:
Tag(s):