zondag, 11. juli 2010 - 14:20

Politie ontmantelt grote hennepplantage met 18.000 planten

Luttelgeest

Het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt heeft donderdagmiddag 8 juli rond 15:30 uur een grote hennepplantage aangetroffen in een kas aan de Oosterringweg in Luttelgeest. Dit heeft de politie laten weten.

Straatwaarde 1,8 miljoen euro
Het team kwam de plantage op het spoor naar aanleiding van een tip van een alerte burger en een uitgebreid vooronderzoek. Ter plaatse troffen zij een plantage aan met bijna 18.000 wietplanten. De straatwaarde wordt geschat op ongeveer 1.8 miljoen euro.

Twee verdachten aangehouden
Er zijn twee verdachten op heterdaad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij illegale hennepteelt. Het gaat hier om een 30-jarige man uit Ter Aar en een 47-jarige man uit Waalwijk. De twee mannen zijn meegenomen voor verhoor en zitten vast.

De beheerder van het elektriciteitsnetwerk heeft direct de stroom afgesloten. Er was geen sprake van illegale tap omdat er een grootvoorziening aanwezig was. De technische recherche heeft sporen veiliggesteld, waarna de plantage donderdagavond door een daarvoor gespecialiseerd bedrijf is geruimd.

De rechercheurs van het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt hebben de zaak in onderzoek en sluiten meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):