donderdag, 22. april 2010 - 18:52

Politie plukt 15-jarige automobilist van A1

Apeldoorn

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 15-jarige jongen uit de gemeente Woerden aangehouden. Hij werd al rijdend in een personenauto aangetroffen op de snelweg A1.

De politie zag omstreeks middernacht een auto rijden op de snelweg A1 richting Amersfoort ter hoogte van Apeldoorn. De auto viel op doordat hij continu links bleef rijden, met een snelheid van tussen de 90 en 100 km per uur. Ook voerde de bestuurder alleen de parkeerverlichting van de auto.
In eerste instantie reageerde de automobilist niet op de optische signalen van de politieauto, maar na kort de sirene te hebben aangezet ging de bestuurder naar rechts en volgde de politieauto naar een afrit. De bestuurder bleek een 15-jarige jongen. Hij verklaarde zonder toestemming de auto te hebben meegenomen.
De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn vader is ingelicht en de jongen zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel. Mogelijk volgt nog een aangifte van joyriding van de eigenaar van de auto.
Provincie:
Tag(s):