dinsdag, 17. augustus 2010 - 14:27

Politie rolt twee hennepkwekerijen op in Bierum

Bierum

De politie heeft dinsdagochtend in en bij een woning aan de Oudedijk in Bierum twee hennepkwekerijen opgerold en 7 kilo henneptoppen in beslag genomen. De politie deed een inval in de woning na meldingen van stankoverlast.

Bij de woning trof één van de agenten voetsporen aan in het natte gras. In de bossages bij de woning werd even later een ton met zeven kilo henneptoppen aangetroffen. De softdrugs werden direct in beslag genomen. Tevens trof de politie in twee kassen twee hennepkwekerij aan. Beide plantages met respectievelijk 276 en 352 planten werden ontmanteld. In de woning werden tevens 435 hennepstekjes gevonden. Alle softdrugs en toebehoren werden in beslag genomen.

Beide bewoners, een 45-jarige man en een 35-jarige vrouw, werden aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. In februari van dit jaar trof de politie ook al een hennepkwekerij met 273 planten en 200 stekjes in dezelfde woning aan. Ook toen werden de drugs met toebehoren in beslag genomen en later vernietigd.
Provincie:
Tag(s):