vrijdag, 29. januari 2010 - 21:23

Politie schiet bij aanhouding Brit met veel geld op zak

Een 36-jarige Brit is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op de Zijdelweg in Amstelveen. ‘Daarbij heeft de politie een waarschuwingsschot gelost en is ook een groot geldbedrag bij de man aangetroffen’, meldt de politie vrijdag.

De man viel op door zijn rijgedrag. Twee surveillerende agenten van het wijkteam Uithoorn gaven de man daarop een stopteken op de provinciale weg N521. Dat werd aanvankelijk genegeerd, maar even voorbij het tankstation op de Zijdelweg in Amstelveen wisten de agenten de bestuurder tot stoppen te dwingen.

Waarschuwingsschot
Er ontstond een situatie waarbij de bijrijder hevig verzet pleegde. Tijdens de aanhouding loste één van de agenten een waarschuwingsschot. Daarbij raakte niemand gewond. De bestuurder kon uiteindelijk worden aangehouden en ging mee naar het politiebureau.

Bijrijder vlucht weiland in
De bijrijder vluchtte de weilanden in en wist te ontkomen. Naar hem is de politie nog op zoek. Ook het voertuig van de verdachte werd in beslag genomen. In de auto werd een groot geldbedrag aangetroffen. Rechercheurs van het district Zuid hebben de zaak verder in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):