zaterdag, 5. juni 2010 - 17:26

Politie schiet op auto ramkrakers

Huizen

Zaterdagochtend om 3.51 uur kwam er een melding binnen van een buurtbewoner die getuige was van een ramkraak op een tankstation aan de Ambachtsweg in Huizen.

Agenten waren zeer snel ter plaatse en stoorden de daders, die bij het zien van de agenten direct per auto op de vlucht sloegen.

Een agent heeft ter aanhouding twee keer gericht op de banden van de auto geschoten met de bedoeling zo de auto tot stilstand te brengen, maar de auto met verdachten wist te ontkomen. De auto ging via de A27 bij Eemnes de A1 richting Amsterdam op.

Diverse eenheden, waaronder eenheden van korps Amsterdam-Amstelland, hebben de achtervolging ingezet. Maar door de hoge snelheid raakte de auto ter hoogte van Halfweg uit beeld.

Het is nog niet bekend wat er is buit gemaakt. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Ook zal onderzocht worden, zoals altijd gebeurt wanneer een politieambtenaar een vuurwapen gebruikt, of het vuurwapengebruik door de agent rechtmatig was.

Politie Gooi en Vechtstreek roept getuigen van de ramkraak en personen die meer informatie hebben over het incident op zich te melden via 0900 8844.
Wie liever anoniem reageert, kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):