dinsdag, 26. januari 2010 - 22:36

Politie schiet op inbrekers tijdens vlucht

Culemborg

De politie heeft dinsdagavond na een woninginbraak in de wijk Parijsch in Culemborg, drie mannen uit Den Haag aangehouden. Dit lukte na een achtervolging richting snelweg A2. Nadat de mannen werden overlopen bij de inbraak, reden ze in op politiemensen. Hierop is door de politie geschoten. Niemand raakte gewond.

Rond 18 uur werden de mannen van 18, 18 en 20 jaar oud, overlopen bij een woninginbraak door getuigen in de wijk Parijsch. Hierop werd direct de politie gebeld. Toen de daders wilden vluchtten in een auto, reden ze in op de gewaarschuwde politieagenten. Hierop is door de politie geschoten. Daarbij raakte niemand gewond.

De daders wisten vervolgens weg te rijden richting snelweg A2. Ter hoogte van de oprit A2 richting Den Bosch, werd de vluchtauto klemgereden door een politieauto. De verdachten vluchtten de auto uit, bossages in en snelweg op. De agenten renden hierop achter de verdachten aan en arresteerden het drietal kort na elkaar.

In verband met de veiligheid van alle betrokkenen en het drukke wegverkeer op dat moment, heeft Rijkswaterstaat enige tijd een rijstrook van de snelweg met hulp van een wegmarkering afgesloten.
Provincie:
Tag(s):