dinsdag, 26. januari 2010 - 10:08

Politie schiet op verdachten van inbraak

Den Dungen

De politie heeft op maandagavond na acht uur vier inbrekers aan weten te houden in Den Dungen en Sint Michielsgestel. Bij die aanhouding is door agenten twee keer als waarschuwing en één keer gericht op de benen van een verdachte geschoten. Niemand raakte daarbij gewond.

Een getuige belde de politie omdat hij zag dat vier mannen uit een auto stapten en inbraken in een woning aan de Lammershof in Den Dungen. Meerdere politie eenheden spoedden zich naar de inbraak. Voordat ze er waren meldde de getuige dat de mannen in de auto waren gestapt en weg waren gereden. Niet ver van de inbraak verwijderd zagen agenten de auto rijden in de Woudseweg.

Ze gaven de bestuurder een stopteken waarna de auto stopte, direct renden de inzittenden weg. Een van de agenten loste en waarschuwingsschot waarna twee verdachten zich overgaven. Een derde verdachte rende weg achtervolgd door een agent door tuinen een struikgewas. Tijdens deze achtervolging heeft de agent een waarschuwingsschot en een gericht schot gelost. Niemand werd geraakt. De verdachte vluchtte een weiland in. Hij probeerde zich te verschuilen bij een schuur maar agenten troffen hem aan.

Om half tien kwam er bij de politie de melding binnen dat een man rennend in Sint Michielsgestel de weg naar 's-Hertogenbosch vroeg. Hij is om tien uur aangehouden op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel.

De auto van de verdachten bleek eerder die avond in 's-Hertogenbosch vanaf de Vlijmenseweg gestolen te zijn. Er was daadwerkelijk ingebroken in de woning aan de Lammershof. Het is nog niet duidelijk wat voor goederen er weggenomen zijn. De vier aangehouden verdachten, drie van 17 jaar en één van 15 jaar allen uit 's-Hertogenbosch, zijn bekenden van de politie voor soortgelijke feiten. De auto waarin de verdachten reden is in beslag genomen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):