zondag, 12. september 2010 - 10:05

Politie start TGO na dode bij schietpartij Enschede

Enschede

De schietpartij, waarbij vrijdagavond een 66-jarige bewoner van de Diekmanstraat in Enschede omkwam, wordt nader onderzocht door Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Het TGO heeft inmiddels diverse betrokkenen en getuigen gehoord, maar verzoekt personen die mogelijk meer weten over dit misdrijf of iets opvallends of ongewoons hebben gezien contact op te nemen.

Het TGO bestaat uit twintig politiemedewerkers. Technische rechercheurs waren zaterdag nog steeds bezig met forensisch onderzoek in de woning van het slachtoffer en zijn 52-jarige partner. Het lichaam van de 66-jarige man is zaterdagavond door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht.

Over de mogelijke dader kan de politie niet veel kwijt. Volgens een getuige is een persoon of zijn meerdere personen weggerend in de richting van de Johan Wagenaarstraat. Een goed signalement ontbreekt. De wijkagent Anton Brinks van de Diekmanstraat was zaterdag de hele dag aanwezig in de wijk als aanspreekpunt voor buurtbewoners.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844, maar ook anoniem door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.

Getuigen die in contact willen komen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) kunnen deze bereiken via het normale politietelefoonnummer (0900-8844).
Provincie:
Tag(s):