zaterdag, 13. februari 2010 - 13:11

Politie stuit op 800 liter chemicaliën voor drugs

Leeuwarden

De politie heeft vrijdagavond in een woning in de Claes Bockes Balckstraat een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen die vermoedelijk bestemd waren voor de vervaardiging van synthetische drugs.

Via anonieme meldingen stelde de buurtagent een onderzoek in. Omdat hij de zaak niet vertrouwde, schakelde hij direct de recherche en een specialist van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van het Korps Landelijke Politiediensten in.

De rechercheurs en medewerkers van dit specialistische team zijn de woning binnengegaan en troffen ongeveer 800 liter chemicaliën aan. Na onderzoek stelden ze vast dat deze chemicaliën grondstoffen zijn voor de vervaardiging van amfetamine en XTC.

In de woning werd geen laboratorium aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van deze gevaarlijke stoffen. De woning staat in een woonwijk en tegenover een school. Bij een eventuele brand had een zeer gevaarlijke situatie voor buurtbewoners en schoolgaande kinderen kunnen ontstaan. Er zijn geen verdachten aangehouden. De grondstoffen zijn door de politie in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):