woensdag, 10. maart 2010 - 21:08

Politie Twente rondt groot drugsonderzoek af

Enschede

Vijf Enschedeërs zijn aangehouden en zitten nog vast. Zij worden verdacht van de handel in harddrugs, cocaïne. Veel zaken zijn in beslag genomen en 20 van de ruim 90 klanten zijn gehoord.

Sinds begin november 2009 is een team van de politie Twente bezig geweest met een onderzoek naar de handel in vooral cocaïne. Het onderzoek werd gestart omdat er vanuit de woonomgeving van een 31-jarige Enschedeër veel klachten van overlast kwamen.

In de loop van het verdere onderzoek bleek dat de 31-jarige samen met enkele anderen op vrij grote schaal cocaïne verhandelde. Op 29 januari jl. hebben er onder leiding van de Rechter-commissaris een aantal huiszoekingen in Enschede plaatsgevonden.

Vijf personen, de 31-jarige en Enschedeërs van 25, 26, 27 en 28 jaar, werden aangehouden en in verzekering gesteld. Diverse zaken werden in beslag genomen waaronder ongeveer 30 gram cocaïne, een hoeveelheid geld, spullen voor de handel in de drugs en de administratie. In deze administratie werd o.a. bijgehouden hoeveel schulden de diverse klanten nog hadden.

De vijf aangehouden verdachten zitten in afwachting van een terechtzitting nog steeds vast. Daarnaast zijn 20 klanten gehoord die drugs kochten van een van de vijf. Deze 20 zijn allen na verhoor weer heengezonden. Een aantal verklaarde dat zij tot wel vijftig keer drugs hadden gekocht bij de groep verdachten.

Om hoeveel drugs het in totaal gaat is niet exact na te gaan. Het vermoeden bestaat dat het om meerdere kilo’s cocaïne gaat.
Provincie:
Tag(s):