woensdag, 17. maart 2010 - 15:01

Politie Twente zoekt politievrijwilligers

Enschede

De politie Twente is gestart met een wervingscampagne voor nieuwe politievrijwilligers. 'Het Twentse korps hoopt dit jaar acht geschikte kandidaat-politievrijwilligers binnen te halen', meldt de politie woensdag.

Voorlichtingsbijeenkomst
Op maandag 29 maart 2010 wordt een voorlichtingsbijeenkomst gehouden in het Politie Trainingscentrum aan de Hosbekkeweg 1 in Borne. Inloop vanaf 19.00 uur en de aanvang is 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.kombijdepolitie.nl Op de site korps Twente aanklikken en sollicitatieformulier vrijwilliger invullen. Na het invullen van het formulier ontvangt men automatisch een uitnodiging voor de voorlichtingsbijeenkomst.

Werkzaamheden politievrijwilligers
Politievrijwilligers worden ingezet om samen met beroepsfunctionarissen te surveilleren, te assisteren bij alcohol- en verkeerscontroles en tijdens jaarmarkten, sportevenementen, kermissen, etc., toezicht te houden, of werkzaamheden in het politiebureau te verrichten.

Werkzaamheden in het bureau kunnen variëren van het te woord staan van burgers aan de balie tot het insluiten van arrestanten. Een politievrijwilliger ondersteunt in allerlei opzichten de politieorganisatie zonder te worden ingezet bij risicovolle situaties.
Provincie:
Tag(s):