maandag, 10. mei 2010 - 10:06

Politie verliest ramkrakers uit het oog

Nieuwegein

In de nacht van zondag op maandag werd een ramkraak bij een pinautomaat gepleegd.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding dat bij winkelcentrum Galecop in Nieuwegein een ramkraak bij een pinautomaat gaande was. Daarbij zouden meerdere personen zijn betrokken, die met twee auto’s waren gekomen.

Meerdere politie-eenheden gingen die kant op. De eerste agenten die ter plaatse kwamen, zagen de verdachten in één van de auto’s ervandoor gaan. De agenten zetten de achtervolging in. Op het Thorbeckepark kwamen andere agenten de verdachten tegemoet rijden. De verdachten remden niet en om een frontale aanrijding te voorkomen, weken de agenten uit. De verdachten deden dat op het laatste ook en botsten tegen een geparkeerde auto, waarna zij hun vlucht voortzetten. Die leidde naar de Rijksweg A12, waar de agenten het zicht op de vluchtauto kwijtraakten.

Even later zagen andere agenten een auto met hoge snelheid vanaf de Rijksweg A2 over de Zuilensering in de richting van het Gandhiplein rijden. Zij gingen er achteraan en troffen het voertuig leeg in de berm aan. Bij onderzoek in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werden geen verdachten aangetroffen. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn.

De pinautomaat bij het winkelcentrum Galecop bleek met een auto te zijn geramd. Die auto was daar achtergebleven. Uit onderzoek moet nog blijken hoeveel geld er is weggenomen. Beide auto’s zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):