dinsdag, 24. augustus 2010 - 9:37

Politie vindt 7000 kilo hasj in loods

Amsterdam

In een loods in Nieuw-Vennep is dinsdag 17 augustus bijna zevenduizend kilo hasj en hennep aangetroffen, met een vermoedelijke verkoopwaarde van 40 miljoen euro. De hoofdverdachte in deze zaak, een 35-jarige Amsterdammer, is zondag 15 augustus aangehouden. Dit maakte de Hoofdstedelijke politie dinsdag bekend.

De politie Amsterdam-Amstelland kreeg de man in het vizier na een tip, waarna op die zondag zijn woning werd doorzocht. Daarbij werden tientallen pillen vermoedelijke xtc gevonden, cash geld, een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, en munitie. Toen de man bij zijn huis opdook, kon hij meteen worden aangehouden. Politiemensen namen dinsdag vervolgens een kijkje in de loods in Nieuw-Vennep, waarna de verdovende middelen in dozen werden gevonden.

Bij een aanvullende zoeking vrijdag, werd ook de administratie in beslag genomen. De politie Hollands-Midden verrichte in deze zaak ook een zoeking in een loods in Alpen aan den Rijn. Daarbij werd niets aangetroffen.

De hoofdverdachte wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Ook zijn 31-jarige vriendin en de huurder van de loods zijn gearresteerd.
Provincie:
Tag(s):