donderdag, 5. augustus 2010 - 14:24

Politie waarschuwt voor toename diefstal motoren

De politie van Leiderdorp en Leiden merkt op dat er meer motoren worden gestolen dan gewoonlijk.

De afgelopen maand zijn er acht motorfietsen gestolen, zes in Leiden Zuid en twee in Leiderdorp. Vorig jaar in dezelfde periode zijn er geen motoren gestolen.

Om te voorkomen dat er meer motoren worden gestolen is de politie extra in de wijken aanwezig, zowel onopvallend als opvallend. De politie waarschuwt motoreigenaren indien hun motor zichtbaar vanaf de straat geparkeerd staat en niet voldoende op slot is gezet. De politie raadt aan om naast een stuur- en schijfremslot een extra kettingslot te gebruiken, zodat de motorfiets verankerd kan worden aan een vast object. Op deze manier kan de motorfiets niet verplaatst worden.

Ook elders meer interesse voor motoren

De politie heeft woensdag een 45—jarige man uit Amsterdam aangehouden op de A8 in Oostzaan wegens diefstal van een motor.

Surveillerende agenten zagen de motor voorbijrijden en herkenden het voertuig als gestolen. Vervolgens gaven ze de motorrijder een stopteken. De man werd meegenomen naar het politiebureau en de motor in beslag genomen. De politie Amsterdam-Amstelland handelt de zaak verder af aangezien daar de aangifte van diefstal is opgenomen.
Provincie:
Tag(s):