donderdag, 29. juli 2010 - 12:15

Politie waarschuwt voor toename woninginbraken en -insluipingen

Amersfoort

De politie en gemeente waarschuwen Amersfoorters om met mooi weer geen ramen of (balkon)deuren open te laten staan zonder zicht hierop te hebben.

Inbrekers maken hier op dit moment graag gebruik van. Ook zijn inbraken bij woningen waar waardevolle goederen in het zicht staan toegenomen. De afgelopen twee weken werd door bewoners in de stad wekelijks zelfs 23 maal aangifte gedaan van inbraak of insluiping. In de hele maand juli in 2009 werd 51 maal aangifte gedaan van inbraak, terwijl het afgelopen weekend het aantal aangiften vanaf 1 juli al op 87 uitkwam.

Uit analyse van de aangiften blijkt dat de inbraken en insluipingen stadsbreed plaatsvinden. Ook vinden de inbraken op verschillende tijdstippen gedurende de hele week plaats. Veelal geldt dat gelegenheid de dief maakt. Openstaande ramen en deuren zonder direct toezicht van bewoners en duidelijk zichtbare waardevolle goederen zoals een laptop bij een raam, blijken vaak doelwit.

De politie heeft al verscherpt toezicht op mogelijke woninginbraken in Amersfoort. Zo werd op 15 juli nog een 38-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van een poging om in een woning aan de Coelhorsterappelgaarde in te breken. In zijn auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De verdachte zit vast en heeft een bekennende verklaring afgelegd. De rechercheurs van het inbrakenteam doen onderzoek naar andere inbraken en insluipingen.
Provincie:
Tag(s):