woensdag, 3. februari 2010 - 22:10

Politie Zaanstreek-Waterland heeft ‘eigen klas’ bij het ROC

Zaandam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is in samenwerking met politiekorps Zaanstreek-Waterland een ‘Zaanstreek-Waterland klas’ gestart. Vanaf 1 februari volgen studenten van de Zaanstreek-Waterland klas het reguliere mbo schoolprogramma, aangevuld met gastlessen, stagemomenten en persoonlijke begeleiding door buddy's vanuit het politiekorps.

Zaanstreek-Waterland klas
Voor de Zaanstreek-Waterland klas zijn studenten van de opleiding Medewerker Toezicht & Veiligheid (MTV) geselecteerd door het korps Zaanstreek-Waterland. Voor de selectie hebben de ROCvA studenten aan een politie sportdag (een zgn. IBT dag) meegedaan en een sollicitatieprocedure doorlopen.

De studenten verplichten zich na de opleiding aansluitend de 2-jarige opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid te volgen. Politie Zaanstreek-Waterland begeleidt de studenten richting de sollicitatie binnen het korps, maar geeft geen garantie dat ze na voltooiing van hun opleiding aan het ROCvA ook daadwerkelijk in dienst komen van het korps.

Voordelen samenwerking
De begeleiding van de ROCvA studenten biedt de politie Zaanstreek-Waterland een aantal voordelen. Medewerkers van het korps leren door de omgang met onze studenten en door het geven van gastlessen. Het gaat dan om ongeveer 150 uur in 2,5 jaar.

Bijkomend voordeel voor het korps is de groeiende diversiteit, gezien het multiculturele karakter van de MTV opleiding bij het ROCvA. De studenten zijn beter voorbereid op een toekomst bij de politie. De Zaanstreek-Waterland klas is een nieuwe, innovatieve manier om te investeren in mogelijk nieuwe collega's. Door de samenwerking krijgt het ROCvA extra stageplaatsen voor studenten Medewerker Toezicht & Veiligheid.

Het Veiligheidscollege
Sinds enkele jaren biedt politiekorps Zaanstreek-Waterland stageplaatsen aan studenten van de opleiding Medewerker Toezicht & Veiligheid (MTV) van het Veiligheidscollege. Het Veiligheidscollege is onderdeel van het ROC van Amsterdam (ROCvA) en biedt opleidingen op het gebied van Orde en Veiligheid.
Provincie:
Tag(s):