maandag, 22. maart 2010 - 15:37

Politie zoekt gedumpt koksmes van 'Jack de prikker'

Lelystad

De verdachte, die zegt betrokken te zijn bij de vier steekincidenten in Lelystad eind 2008 en begin 2009, heeft verklaard dat hij in februari 2009, één van de gebruikte messen in een ondiep deel van het Havendiep, gelegen tussen de Schoener en het Zwanenwater te Lelystad, heeft gegooid.

Mes verdwenen
Omdat duikers het mes niet hebben kunnen vinden, wil het onderzoeksteam graag in contact willen komen met de persoon of personen die in of na februari 2009 dit mes heeft/hebben gevonden of weten wat er met dit mes is gebeurd.

Koksmes
Het gaat om een ongeveer 32 centimeter lang koksmes. Het mes moet goed te zien zijn geweest vanaf de kant. Heeft u meer informatie over dit mes neem dan contact op met het onderzoeksteam TGO 25/26 via 0900-8844.

Opsporing verzocht
In de uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht op dinsdag 23 maart om 21.50 uur op Nederland 1 komt deze zaak aan bod. Tijdens de uitzending zal er een afbeelding getoond worden van een soortgelijk mes. www.opsporingverzocht.nl

Eén dode en drie gewonden
In totaal waren het vier steekincidenten waarbij drie slachtoffers gewond raakten en een vierde overleed aan zijn verwondingen. Direct na het eerste steekincident op 23 december 2008 startte de politie Flevoland een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Onderzoek betrouwbaarheid verklaring
In februari 2010 werd een 25-jarige man aangehouden als verdachte van deze steekincidenten. De verdachte geeft als motief “dat hij gewoon iemand wilde steken”. Het onderzoeksteam heeft na elk steekincident veel onderzoek verricht en had dit vermoeden ook. Op dit moment wordt de betrouwbaarheid van zijn verklaring onderzocht.
Provincie:
Tag(s):