maandag, 26. juli 2010 - 16:03

Politie zoekt getuigen branden Bergen en Groet

In het duingebied bij Bergen en Groet werden zondagmiddag twee branden in de kiem gesmoord door de brandweer.

De eerste brand werd ontdekt rond 16.45 uur circa 200 meter van de Wagenmakersweg. Dit is een zijweg van de Heereweg, nabij het centrum van Groet. Het betrof hier twee brandhaarden van 20x10 en 5X5 die circa 100 meter van elkaar lagen. De brandweer had de brand vrij snel onder controle maar kon niet voorkomen dat het stuk heide verloren ging.

Om 17.30 uur kwam er nog een melding binnen dat er ook rookontwikkeling was in het Bergens bos. Het bleek hier om een net beginnende brand te gaan vlakbij de Guurtjeslaan in Bergen. Dankzij het publiek was het vuur ook hier snel onder controle. Zij sloegen met takken de stukken brandende heide uit. De politie komt graag in contact met getuigen die betrokken zijn geweest bij het ontdekken en doven van deze brand.

De beide branden, in Groet en Bergen, lagen circa 4 à 5 km uit elkaar. De politie sluit niet uit dat er een verband is tussen de beide branden. Om die reden is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk iets opmerkelijks hebben gezien in of rond het duingebied tussen Groet en Bergen deze middag.

Zij is met name op zoek naar twee belangrijke getuigen. Het gaat hier om een bromfietser die vanaf de Wagenmakersweg in Groet rechtsaf ging de Heerenweg op, richting Bergen. Hij heeft vanaf 16.45 uur deze route meerdere keren gereden.

Het gaat om een man 40 à 45 jaar met een gezet postuur en een bril. Hij droeg een zwarte fleece trui met een brede blauwe band en een zwarte helm zonder vizier. De andere getuige werd in het bos gesignaleerd. Hij kwam uit de richting van de brand op zijn mountainbike. Het gaat hier om een man van 30 à 35 jaar oud met een blank, licht gebruind gezicht, golvend blond/grijs haar, 1.70 à 1.80 lang. Hij droeg een zwart trainingsjack met blauw/turquoise vlakken op de schouderbladen en een legerkleurige korte broek.

Ook andere getuigen die informatie hebben over de branden van zondagmiddag of over de voorgaande branden worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Dan kan u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):