maandag, 8. maart 2010 - 16:59

Politie zoekt getuigen van branden in Veendam

Veendam

De regiopolitie Groningen is een onderzoek begonnen naar aanleiding van de brand die maandagochtend ontstond in een winkel aan de Kerkstraat. Omstreeks 03.15 uur werd de brand ontdekt en het pand brandde tot de grond toe af. Later die ochtend ontstond ook brand bij een leegstaande discotheek aan het Prins Hendrikplein.

Beide branden en de bijbehorende feiten en omstandigheden zijn voor de politie aanleiding om een grootschalig onderzoek te starten. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Ook wordt een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en wordt gebruik gemaakt van de beelden van cameratoezicht. Verder zorgt de politie voor extra toezicht bij zowel de brandlocatie als in de rest van Veendam.

Er zijn getuigen die vlak voor de brand aan de Kerkstraat twee jongemannen op het dak van Scheer & Foppen hebben zien lopen. De politie is geïnteresseerd in de identiteit van deze mannen. Mensen die iets over hun identiteit of het ontstaan van de branden kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

U kunt ook via mail contact zoeken met de politie. Ook als u iets opvallends heeft gezien, wat verband kan houden met deze branden, kunt u dat melden. U kunt dan denken aan beide brandlocaties of de weg daar tussen. Verder komt de politie graag in contact met mensen die vlak voor of tijdens de branden foto’s of filmmateriaal hebben gemaakt.
Provincie:
Tag(s):