maandag, 11. januari 2010 - 13:05

Politieman krijgt gestolen auto te koop aangeboden

Den Haag

Een 33-jarige Rotterdammer sprak zaterdag 2 januari om 16.00 uur de ‘verkeerde’ persoon aan in een poging een gestolen auto te verkopen. ‘Op het Oranjeplein sprak de man een in burger geklede politieagent aan en vroeg hem of hij voor 250 euro een auto wilde kopen’, meldt de politie maandag.

'Ik heb de auto gestolen'
De agent vroeg waar de auto geparkeerd stond en hoe hij er aan kwam. De Rotterdammer antwoordde dat de auto van het merk Peugeot was en geparkeerd stond in de parkeergarage bij de Jan Hendrikstraat. Ook vertelde hij spontaan dat hij hem gestolen had. De mannen spraken af dat ze samen naar de auto zouden lopen.

'Vriend' bellen
De agent zei dat hij ‘een vriend’ zou bellen die wellicht interesse in de auto had. Daarop nam de agent een beetje afstand en belde in plaats van ‘de vriend’ met het politiebureau. Hij gaf het signalement van de verkoper door en vroeg of een surveillanceauto hen onopvallend kon volgen.

Aanhouding in parkeer garage
Aangekomen bij de parkeergarage, meldde de Rotterdammer dat de auto op de eerste verdieping stond. En vlak daarna hielden geüniformeerde agenten de Rotterdammer aan. In zijn jaszak vonden zij bij fouillering een sleutelbos met daaraan een Peugeot autosleutel.

Niet geregistreerd als gestolen
De agenten zochten vervolgens op de eerste etage van de parkeergarage naar de gestolen Peugeot. Er stond één auto van dat merk, maar toen ze dat kenteken natrokken, bleek die niet als gestolen geregistreerd te staan. In de buurt van de auto kwam wel juist een man aanlopen met in zijn handen papieren afkomstig van een politiebureau.

Autosleutels gestolen
De agenten spraken hem aan, en hij verklaarde dat hij zojuist op het politiebureau aangifte had gedaan van diefstal van zijn Peugeot-autosleutels. De sleutels waren die nacht in een uitgaansgelegenheid uit zijn jaszak weggenomen. De 35-jarige man uit Den Haag herkende direct zijn sleutelbos, toen de agenten hem de sleutels lieten zien die ze in de jaszak van de Rotterdammer hadden gevonden.

De Rotterdammer werd daarop overgebracht naar het politiebureau, waar hij een proces-verbaal kreeg. Hij zit nog vast voor verhoor. De Hagenaar kreeg daar ook zijn autosleutels terug.
Provincie:
Tag(s):