maandag, 15. maart 2010 - 19:05

'Politieman' opgepakt met mooie babbel

Den Haag

De politie van Den Haag heeft een 32-jarige Hagenaar opgepakt die ervan wordt verdacht meerdere babbeltrucs te hebben gepleegd.

De oplichter nam telefonisch contact op met de slachtoffers met de mededeling, dat er was ingebroken. Daarna verscheen dan de Hagenaar die zich voor deed als politieambtenaar.

Hij probeerde met een smoes, dat er was ingebroken en dat er iets met de betaalpas niet klopte, binnen te komen bij de slachtoffers. Wanneer hij dan eenmaal binnen was, wist hij het vertrouwen te winnen van de slachtoffers door onder andere te vertellen dat hij bij de politie werkte.

De man droeg geen uniform en legitimeerde zich ook niet. Puur door te vertellen dat hij bij de politie werkte wist hij het vertrouwen te winnen. Op deze manier wist hij bij meerdere mensen, voornamelijk ouderen in Delft, Rijswijk en Den Haag, de betaalpas afhandig te maken en geld op te nemen.

Doordat er meerdere aangiften binnenkwamen met hetzelfde signalement en de Hagenaar al eerder betrokken was geweest in een onderzoek naar babbeltrucs kon de recherche de man aanhouden. De verdachte wordt dinsdag 16 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):