woensdag, 26. mei 2010 - 13:14

Polsbandjesactie tegen geweld in OV Den Haag

Den Haag

Beveiligers, buschauffeurs en trambestuurders van HTM in Den Haag delen vanaf vrijdag 28 mei polsbandjes uit aan passagiers met de tekst ‘Geweld werkt niet’.

De actie is een initiatief van CNV Vakmensen en Stichting DASAV. In alle trams komen ook posters te hangen. Jaap Jongejan, voorzitter van CNV Vakmensen: "Iedereen moet veilig en met plezier zijn werk kunnen doen, zeker ook als je werkt in het openbaar vervoer. Daar maken wij ons hard voor."

De actie in het openbaar vervoer in Den Haag duurt drie weken. Met posters worden passagiers opgeroepen tot tolerantie. Agressieve reizigers maken het vaak moeilijk en zelfs gevaarlijk voor werknemers om hun werk te doen. Dat is onacceptabel en moet veranderen, zo vinden alle betrokken partijen.

’Grijp in met elkaar’
Jeffrey Bloem van DASAV: "Wat ik vooral ernstig vind is dat passagiers niet ingrijpen als een buschauffeur door een reiziger wordt lastig gevallen. Onbegrijpelijk dat een volle bus toekijkt en niets doet. Mobiliseer medereizigers en zeg er wat van, bel de politie en steun het slachtoffer".

Jongejan van CNV Vakmensen:" Los van de kleine groep mensen die gewelddadig is, willen we reizigers ook even aan het denken zetten over hun eigen gedrag. Het begint al simpelweg met het groeten van een buschauffeur als je instapt."
Provincie:
Tag(s):