dinsdag, 10. augustus 2010 - 14:16

Pommeranten steken handen uit de mouwen in Sneker collegeboot

Sneek

Wethouder Tom Metz van Sneek krijgt als stuurman in de G2, de zeilboot van het Sneker College, ook dit jaar tijdens de Sneekweek weer te maken met dagelijks wisselende bemanningsleden. Het is inmiddels traditie dat er iedere dag een andere pommerant uit de politiek of het bedrijfsleven bij de zeilende wethouder aan boord stapt om zich tijdens de wedstrijden als fokkenist verdienstelijk te maken.

Oud-burgemeester van gemeente Sneek drs. A.A.M. Brok beet zaterdag 7 augustus het spits af. De tweede dag viel deze eer te beurt aan de heer H. Snoeck, oud-voorzitter van de KWS en Panschipper van het jaar 2008. Maandag 9 augustus vaart drs. H.H. Apotheker, burgemeester van gemeente Sneek, mee. De volgende dag stapt gedeputeerde de heer S. Galema van het CDA in de G2. Op Hardzeildag zeilt gedeputeerde mevrouw T. Schokker, tevens CDA’er, mee en afsluitend vaart de heer J.A. Jorritsma, Commissaris van de Koningin in Fryslân, mee op de laatste dag van de Sneekweek.

Op de eerste zeildag werd Metz met zijn bemanning zevende, op de tweede dag eindigde hij op de derde plaats.
De G2 waarin de wethouder de kleuren van Sneek verdedigt en die heel toepasselijk B&W is gedoopt, is een ranke, klassiek gelijnde kielboot die is gemaakt op Jachtwerf Heeg in Heeg.
Provincie:
Tag(s):