dinsdag, 12. januari 2010 - 22:53

Poolse chauffeur botst op botsabsorber

Venlo

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een ongeval waarbij dinsdag 12 januari op de A67 bij knooppunt Zaarderheiken een vrachtwagencombinatie vol op een vrachtauto met botsabsorber is gereden. De materiële schade was groot maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

In verband met een noodreparatie aan het wegdek was de meest rechtse rijstrook voor het verkeer afgesloten. Dit was duidelijk aangegeven en een verrijdbare botsabsorber met signaleringsdisplay vlak voor de werkzaamheden, moest de wegwerkers beschermen voor achteropkomend verkeer.

De 44-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur kwam omstreeks 21.15 uur vanuit de richting Eindhoven en verwisselde van de middelste naar de meest rechtse rijstrook en reed vervolgens vol op de botsabsorber. Deze stond ten tijde van het ongeval stil en de bestuurder van de verrijdbare botsabsorber bevond zich gelukkig niet in de vrachtauto. De botsabsorber raakte zwaar beschadigd. De Poolse vrachtwagen is total loss maar de chauffeur bleef wonderbaarlijk ongedeerd. De Verkeerspolitie heeft geconstateerd dat er geen drank in het spel was.
Provincie:
Tag(s):