maandag, 5. april 2010 - 11:59

Poolse man omgekomen bij aanrijding

Wervershoof

Op de parallelweg van de Markerwaardweg bij Wervershoof vond zaterdagavond een aanrijding plaats, waarbij een 40-jarige Pool om het leven is gekomen. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Een 19-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed zaterdagavond rond 21.35 uur op de weg toen plotseling het slachtoffer voor hem opdoemde. Hij kon niet meer uitwijken en hij reed het slachtoffer aan. Het slachtoffer kwam eerst op de motorkap en voorruit terecht, waarna hij in de sloot belandde.

De bestuurder is samen met zijn twee medepassagiers, uitgestapt en zij hebben de man uit de sloot half op de kant weten te trekken. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen aan het hoofd. De fiets van het slachtoffer stond onbeschadigd verderop tegen een boom. De politie doet technisch onderzoek naar de toedracht.

Het drietal, hevig geschrokken, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Zij konden later op de avond naar huis. Het rijbewijs van de bestuurder is vooralsnog ingenomen, totdat het onderzoek is afgerond. Hij had geen alcohol gedronken.
Provincie:
Tag(s):