dinsdag, 20. juli 2010 - 20:49

Poortdreef in Almere officieel geopend

Almere

De gemeente Almere heeft weer een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van Almere Poort. ‘De Poortdreef, voorheen de Pampusweg, is maandag 19 juli 2010 feestelijk geopend door Adri Duivesteijn, wethouder Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling’, meldt de gemeente Almere dinsdag.

Met een hoop ballonnen en een ritje in een Ford Thomas, een gele Amerikaanse schoolbus, werd de Poortdreef officieel opengesteld voor verkeer. Wethouder Duivesteijn gaf aan dat het belangrijk is dat Almere Poort goed ontsloten wordt, zeker nu in Almere Poort inmiddels ruim 2500 mensen wonen.

“Met de verdubbeling van de A6 is Almere Poort straks het stadsdeel dat het beste te bereiken is. Dit biedt volop mogelijkheden voor de werkgelegenheid en is ideaal voor werkgevers.”

De Poortdreef loopt vanaf de Godendreef tot aan de Marinaweg en is de westelijke ontsluitingsweg van Almere Poort. De Poortdreef heeft enkele rijstroken met uitvoegstroken bij de afslagen en de maximaal toegestane snelheid is 50 km/uur.

Brommers zijn wel toegestaan, maar fietsers niet. De Poortdreef wordt de belangrijkste toegangsweg voor de Kustzone, een project dat in investeringswaarde, grondwaarde en oppervlakte drie keer groter is dan de ontwikkeling van het Stadshart van Almere.
Provincie:
Tag(s):