dinsdag, 17. augustus 2010 - 10:28 Update: 08-07-2014 0:28

Première Sterke Verhalen in Paradiso

Amsterdam

In Paradiso is maandagavond 16 augustus onder grote belangstelling de film 'Sterke verhalen' in première gegaan. 'Sterke verhalen' is een comedy over Dennis van der Molen, een plattelandsjongen die gaat studeren in Amsterdam. Om indruk te maken op zowel een paar potentiële nieuwe vrienden, als een meisje, laat hij zich overhalen een pinguïn te stelen uit Artis, wat nogal wat gevolgen met zich meebrengt.

Aan de film werd meegewerkt door een groot aantal jonge acteurs en actrices. Hoofdrollen worden vervuld door Achmed Akkabi, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Manuel Broekman, Sallie Harmsen, Géza Weisz, Gwen Pol en Isis Cabolet. Een aantal gastrollen werd vervuld door bekende Nederlanders. Zo werkten o.a. Youp van 't Hek, Halina Reijn en Pierre Bokma mee aan de film.

De film is gemaakt door Kees van Nieuwkerk & Teddy Cherim, beiden pas 22 jaar oud, zonder enkele cent aan subsidie. Het is eigenlijk een uit de kluiten gewassen afstudeerproject. "We dachten aan onze vrienden in Amsterdam en aan de sterke verhalen die daar werden verteld, en daar kwam een script uit", aldus Nieuwkerk en Cherim. Beide filmmakers wilden graag het script verfilmen en hebben daarvoor hoofdzakelijk vrienden uitgenodigd. Ook met weinig middelen is het mogelijk een goede Nederlandse film neer te zetten. Dat de film veel kans van slagen heeft bleek wel uit het daverende applaus dat minutenlang door heel Paradiso hoorbaar was.

'Sterke verhalen' is vanaf 19 augustus te zien in de bioscoop.
Categorie:
Tag(s):