woensdag, 10. maart 2010 - 18:34

President Obama belt met minister-president Balkenende

Den Haag

President Obama van de Verenigde Staten heeft minister-president Balkenende woensdagmiddag 10 maart telefonisch zijn dank en waardering overgebracht voor de Nederlandse inzet in Afghanistan.

Nederlandse militairen en ontwikkelingswerkers werken in Uruzgan tegelijkertijd aan veiligheid, sociale en maatschappelijke ontwikkeling en de opbouw van openbaar bestuur. Deze zogeheten 3D-aanpak stond mede model voor de huidige strategie van de Verenigde Staten in Afghanistan.

Minister-president Balkenende lichtte de politieke situatie in Nederland toe. Ook kwamen de overdracht van de huidige Nederlandse verantwoordelijkheid als ‘lead nation’ in Uruzgan per 1 augustus 2010 en de aansluitende terugtrekking van Taskforce Uruzgan aan bod.

President Obama en minister-president Balkenende stonden voorts stil bij enkele andere onderwerpen op de internationale agenda, zoals de gezamenlijke aanpak om de gevolgen van de economische crisis te bestrijden en de aanstaande topontmoeting over nucleaire veiligheid, de ‘Nuclear Security Summit’. Deze vindt op 12 en 13 april plaats in Washington. Minister-president Balkenende zal hier op uitnodiging van president Obama aan deelnemen.
Provincie:
Tag(s):