zaterdag, 26. juni 2010 - 12:24

Prikken tegen hondsdolheid na redden vleermuis

Zuidhorn

Mariska en vriendin Melissa uit Zuidhorn hebben vrijdag 16 juni een vleermuis gered en brachten hem naar de dierenarts. Zaterdagmorgen werden de reddertjes echter gebeld dat de vleermuis was besmet met hondsdolheid.

Omdat Mariska en Melissa beide onder de 15 jaar zijn gaat er een protocol in werking. De huisarts wordt gebeld en de GGD wordt ingelicht. Hondsdolheid is dodelijk als er niets aan wordt gedaan en daarom moeten de dames in totaal 5 keer een injectie halen bij de huisarts.

De eerste injectie kregen ze in Groningen en de vervolginjecties krijgen ze in het praktijkcentrum in Zuidhorn.

Welkom in Zuidhorn.nl heeft iets met de natuur en gaf Mariska en vriendin Melissa beide een pet van het "Natuurreddingsteam". Dit is een selecte groep kinderen die hun handen uit de mouwen steken ter bescherming van de natuur. Wel sneu dat Mariska en Melissa er in dit geval 5 keer voor naar de dokter moeten.

Naar nu blijkt moet ook de moeder van Mariska Harkema er aan geloven. Ook zij heeft al een eerste prik gehad.

In het praktijkcentrum was het een bijzonderheid deze inenting tegen hondsdolheid. " in al die tijd heb ik het 1 keer eerder meegemaakt" wist de baliemedewerker te vertellen.

Tip van moeder Harkema: "als je een vleermuis ziet liggen (gewond of dood) is het veiliger is om de gemeente of de GGD te bellen. Besmetting gebeurt niet alleen bij een beet, ook het speeksel is besmet".
Provincie:
Tag(s):