donderdag, 1. april 2010 - 21:31

Prinsengrachtconcert Meppel op herhaling

Meppel

Na een succesvolle eerste editie van het Prinsengrachtconcert vorig jaar, vindt zaterdag 15 mei 2010 de tweede editie plaats aan de Prinsengracht in Meppel. Het Prinsengrachtconcert is een stijlvol evenement met een cultureel karakter dat uniek en onderscheidend voor de regio is. De organisatie, stichting Prinsengrachtconcert Meppel, wil van het spektakel een jaarlijks terugkerend evenement maken. De hoofdartiesten van dit jaar zijn Trijntje Oosterhuis en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw met het thema We’ll meet again.

Het thema We’ll meet again refereert aan de tweede editie van het concert. Daarmee wordt een jong initiatief nu al een traditie van formaat! Met grote artiesten als Trijntje Oosterhuis en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zetten we een stevig concept neer dat de toon zet voor de volgende edities,’ aldus Jaap de Boer van stichting Prinsengrachtconcert Meppel.

Trijntje Oosterhuis is één van de topvocalisten in Nederland. In de jaren 90 werd zij bekend met de band Total Touch, waarna zij zich richtte op haar succesvolle solocarrière. Ook verwierf ze internationaal faam door haar samenwerking met Burt Bacharac, Queen, Andrea Bocelli, Candy Dulfer e.a. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een Nederlands Jazzorkest dat bestaat uit 18 musici die tot de absolute top van de jazz-scene behoren. De bigband werkt regelmatig samen met gastsolisten van wereldklasse, maar ook met grote namen uit Nederland.

Trijntje Oosterhuis en het Jazz Orchestra brengen tal van historische en eigentijdse tophits van grote artiesten als Ray Charles en Billy Holiday ten gehore.

Op 10 april start de kaartverkoop van het Prinsengrachtconcert. De prijs varieert van € 12,50 voor een staanplaats tot € 85,- voor een Viparrangement inclusief hapjes en drankjes. De kaarten zijn te koop bij Boom Uitgevers en Bill’s Buitensport.
Provincie:
Tag(s):