woensdag, 26. mei 2010 - 15:30

Prinses Laurentien krijgt Majoor Bosshardt Prijs 2010

Hilversum

Prinses Laurentien neemt zondag 6 juni de Majoor Bosshardt Prijs 2010 in ontvangst tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow in Studio 21 in Hilversum. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis woensdag laten weten.

Prinses Laurentien krijgt de prijs vanwege haar jarenlange inzet voor de strijd tegen laaggeletterdheid. Naast de prinses, mag ook de Stichting Voedselbanken Nederland de prijs in ontvangst nemen vanwege het bieden van concrete hulp aan mensen die in armoede leven. Prins Constantijn vergezelt zijn echtgenote bij deze gelegenheid.

De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van de majoor te blijven gedenken. De prijs staat symbool voor onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. Eerdere winnaars van de prijs zijn Erica Terpstra, de Willeke Alberti Foundation, politica Hannie van Leeuwen en de Stichting

Meer dan Voetbal.
Tijdens de Majoor Bosshardt Dinnershow treden bekende Nederlanders en mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen en begeleid samen op. De show wordt gepresenteerd door Humberto Tan.
Provincie:
Tag(s):