woensdag, 14. april 2010 - 14:44

Prinses Máxima op werkbezoek in Amsterdam

Amsterdam

Prinses Máxima heeft woensdag een atelier van ‘Mode met een Missie’ en een school die deelneemt aan de VoorleesExpress in Amsterdam bezocht. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis woensdag laten weten.

Prinses Máxima sprak als eerste met één van de initiatiefnemers van Mode met een Missie en vrouwen die deelnemen aan het project. Mode met een Missie biedt dagbesteding aan vrouwen die dakloos zijn, psychische problemen hebben of om andere redenen geen plek vinden op de arbeidsmarkt.

Het werk in de ateliers van Mode met een Missie versterkt de eigenwaarde van de deelneemsters en zorgt voor een zinvolle deelname aan de maatschappij. De vrouwen maken en verkopen de kleding in zes steden.

Aansluitend sprak Prinses Máxima op de Joop Westerweelschool met ouders en kinderen die meewerken aan de VoorleesExpress. Het project heeft tot doel om het leesplezier en de taalontwikkeling bij gezinnen met een taalachterstand te stimuleren.

Een vaste voorlezer komt gedurende een half jaar 20 keer bij het gezin thuis. Ook bezoeken ze samen de bibliotheek. Tot nu toe is in ruim 700 gezinnen voorgelezen. De VoorleesExpress is één van de 20 deelnemers aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Het is de bedoeling dat de Voorleesexpress eind 2010 in twaalf gemeenten actief is. Beide projecten worden gesteund door het Oranje Fonds waarvan prinses Máxima beschermvrouwe is.
Provincie:
Tag(s):